tiistai 4. elokuuta 2015

Kalevankisat 2015

Kalevankisat järjestettiin tänä kesänä Porissa tuulisissa olosuhteissa. Juoksin perjantaina 5000m ja sunnuntaina 10 000m. Olisin halunnut osallistua myös 30000m ej, mutta tällä hetkellä esteistä aiheutuva tärähdys jalkaterään olisi ollut huono asia. Olen kuitenkin "suht" tyytyväinen matkavalintoihini, sillä molemmista tuli ennätykset! :)


Ensimmäistä kertaa elämässäni lähdin juoksemaan ilman sen suurempia jännityksiä, oikeastaan odotin pääseväni radalle ja ottamaan mittaa muista veijareista! Vastassa oli todella kovia menijöitä, eikä minulla ollut mitään hävittävää. Askel askeleelta lähestyin kohti maalia ja nautin joka sekunnista. Oli myös ihanaa huomata koko yleisön olevan täysillä mukana kilpailufiiiliksessä. 


Molemmat juoksut olivat onnistuneesti kiihtyviä, mikä oli tavoitteena. Minkäänlaista taktiikkaa ei varsinaisesti Ramin kanssa tehty, vaan lähdin juoksemaan rennolla mielellä tasaisen kovia kierroksia. Alkuvauhti olisi voinut 5000m olla hieman kovempi, mutta voimakkaan tuulen vuoksi en uskaltanut kiristää tahtia. Kristiinan ja Johannan meno tuntui myös hieman liian reippaalta.. Nyt on helppo olla jälkiviisas, mutta olen kuitenkin ilonen hopeamitalista. :)
Kymppitonnin juoksu oli urani ensimmäinen ja rakastuin kyseiseen matkaan ihan täysin <3. Vaikka pohkeissa tuntui perjantain juoksu ja tuuli oli jälleen kerran kova, aikani 32.58,17 on Suomen naisissa kaikkien aikojen viidenneksi paras ja Euroopan nuorissa historian 11. Eli siis vielä on varaa parantaa!!!! Silti ensimmäinen aikuistensarjan suomenmestaruus tuntuu ihan kivalta :) ;) 







-A


 

1 kommentti:

  1. Kymppitonnin juoksuasi oli upeaa seurata ja kannustaa paikan päällä! Mahtava suoritus ja kiva myös huomata että teillä on tällainen blogi joka tulikin lukaistua läpi. :)

    VastaaPoista