torstai 19. marraskuuta 2015

Takaisin tositoimiin

Syksyn kääntyessä pikkuhiljaa talven puolelle on ampumahiihtäjien aika alkaa valmistautumaan tulevaan kovaakin kovempaan kilpailukauteen. Itse keskityin tulevaan koitokseen Talent-ryhmän leirillä Vuokatissa, josta suuntasin suoraan kilpailukauden avaukseen Kontiolahdelle GP-kilpailuihin.

Talent-ryhmän tämän vuoden viimeinen leiri käytiin totuttuun tapaan Vuokatissa hyvissä treeniolosuhteissa. Melko pitkän leirin aikana hiihtokilometrejä kertyi rutkasti, eikä ammuntakaan jäänyt turhan vähälle. Leirimme oli yhteisleiri a-maajoukkueen kanssa, joten teimme kaikki harjoitukset yhdessä. Leirin aikana pääsi näkemään läheltä kuinka esimerkiksi yksi maailman huipuista, Kaisa Mäkäräinen, harjoittelee. 

Vaikka loppuleiristä porukka alkoikin jo hieman väsähtää, toi valkoinen lumipeite piristystä päiviin ja antoi ylimääräistä energiaa. Ryhmän viimeinen leiri vietiin päätökseen hyvissä tunnelmissa perjantaina ja nyt todellinen valmistautuminen kilpailukauteen ja sen pääkilpailuihin voi alkaa. Leirinpäätöksen jälkeen itse kukin siirtyivät Vuokatista Kontiolahdelle odottamaan seuraavien päivien koitoksia.Lauantaina ohjelmassa oli pikakilpailu, matka, joka on usein ollut minulle se haastavin. Sarjassani kilpailtiin kuuden kilometrin matkalla, jonka välissä käytiin ampumassa kerran makuu ja kerran pysty. Kilpailuni lähti hyvin käyntiin, toki kropassa oli tuntemuksia edellisenä päivänä päättyneen leirin tiimoilta, mutta siihen nähden hiihto tuntui hyvältä. Makuupaikan yhden sakkokierroksen jälkeen kärki oli vielä savutettavissa. Pystyn kolme sakkoa rankaisi kuitenkin vähän liikaa ja niiden myötä hiihtovauhti siivitti minut neljännelle sijalle. 

Sunnuntaina kilpailtiin väliaikalähtökilpailu takaa-ajon säännöillä ja omalta osaltani kilpailun kulku oli lähes samanlainen kuin lauantaina. Alku meni hyvin, mutta viimeisen paikan kolme sakkoa olivat vähän liikaa. Sijoitus kuitenkin toinen ja  kauden avaukseen voin olla suhteellisen tyytyväinen ja tästä on hyvä lähteä rakentamaan vielä parempaa kisakuntoa. 


kuva: Kontiolahden Urheilijat

-Maiju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti