keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Nuorten EM 2015

Viime tiistaina matkasimme suomen nuorten maajoukkueen kanssa Ruotsin Eskilstunaan 19 vuotiaiden EM- kilpailuihin. torstaina minulla oli edessä 3000m estejuoksun alkuerä, johon olin valmistautunut erittäin agressiivisella mielentilalla, no ei vaineskaa... Olin lähtökohtaisesti aika vertailuihin katsottuna erästä toiseksi huonoimmalla ajalla liikenteessä. Ennen kisaa sain jalkaani puudutuspiikin koska ilman sitä esteiden ylittäminen olisi ollut mahdotonta.

Juoksu alkaa: Lähden porukan mukana ensimmäisen kierroksen ja sitten siirryn kärkeen. En osaa juosta esteitä porukassa :D juoksu kulki rennosti ja juokseneminen oli helppoa maltoin kuitenkin mieleni ja säästelin voimia tulevaan finaaliin johon pääsin alkuerässä olleeni toinen. Kisan jälkeen käänsin katseeni lauantain koitokseen jossa karsitaan jyvät akanoista.


Perjantai päivän kulutin Ruotsissa lepäämällä ja verkkaamalla. Yöt olin Sport hotellissa jossa majoittuminen tapahtui pienissä mökeissä jossa ilman kosteus oli anakin 250% :D 

Lauantai aamuna olo oli kamala, korvat olivat lukossa ja vatsaan koski. Keräsin itseäni koko aamun ja selviydyin verkka kentälle. Verkka kentällä jännitys juoksuun meni ihan överiksi eikä toinen puudutus piikkikään helpottanut asiaa yhtään. Onneksi minulla oli oma tuki lähelläni joka koostui huoltojoukoista ja valmentajista, Janne Hiukka, Jukka Keskisalo, Kaisa Virtanen, Tuomo Pieti ja Sieni- Rami. 

Juoksu lähestyy ja Call inissä alan vetää piikkareita jalkaan tässä kohtaa vatsassani oli erittäin suuri jännitys.

Juoksu on pian lähtemässä ja olen valmiina kaikkine jännityksineen lähtöviivalla. Tuuli lukemat ovat 7m/s ja kun startti pyssy pamahtaa niin jännitys purkautuu ja joukko lähtee liikkeelle, minä ensimmäisten joukossa. Juoksu etenee osaltani veturina ja alan saamaan pääjoukkoon rakoa. Kova tuuli kuitenkin kostautuu ja sijoitukseni on lopulta kolmas, viimeisellä 500m osuudella jouduin antamaan periksi Turkkilaiselle sekä Ruotsalaiselle urheilijalle.... hieman ärsyttää.. eritoten ruotsalainen kuka paineli ohi :D noo... EM PRONSSIA!


Kun palkinnot on jaettu ja olo alkaa olla hyvä niin kaikki mitalistit kutsutaan doping- testiin jossa meni 3 tuntia! onneksi en ollut käyttänyt vääriä aineita... ;) Seuraavana yönä oli todella hankala saada unta ja nukuin alle 3 tuntia koko yössä.

Seuraavana päivänä toinen matkani 5000m oli käsillä ja oloni oli väsynyt. tällä kertaa lähdin juoksemaan ilman jalan puuduttamista, joka oli kammottava ajatus. Juoksu oli kiihtyvä, hyvä ja paransin ennätystäni yli puoliminuuttia mutta se ei riittänyt tällä kertaa palkintokorokkeille, mutta itsensä ylittäminen tuntuu aina hyvältä! Jos matka olisi ollut pidempi niin uskon että olisin päässyt yllättämään ja nappaamaan toisenkin mitallin. Jonkun verran jäi neljäs sija harmittamaan mutta tästä on hyvä lähteä parantamaan.

Koti matka eskilstunasta jatkui omalta osaltani vanhempieni kanssa meriteitse laivalla, kun muu joukkue lähti lentämällä. Laivalla minua ei hävettänyt pitää mitallia kaulassa. 

Kaiken kaikkiaan onnistunut ja raskas reissu Ruotsin maalle josta palaan hymyssä suin takaisin kotiin! :) Puolitoista viikkoa sitten en olisi uskonut näinkään hyvään suoritukseen. Kaikki on mahdollista ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti